Nieuws

Kunstplanten

Exclusief ingericht is gespecialiseerd in kunst, dus ook in kunstplanten! Kunstplanten zijn bij ons in allerlei maten verkrijgbaar, van kleine kunstplantjes tot grote kunstplanten, van hangplanten tot aan vetplantjes. Planten in huis of op het kantoor geven een huiselijke en gezellige sfeer, en brengt een ruimte tot leven. Een groot voordeel van kunstplanten is dat ze op vrijwel iedere plek geplaatst kunnen worden, van binnenzwembad tot aan een donker kantoor zonder dat dit extra onderhoud vergt.

Kleinere kunstplanten en hangplanten zijn door de jaren heen ook steeds populairder geworden, omdat ze niet meer van het echt te onderscheiden zijn! Een leuk kunst of hangplantje op de badkamer of toilet heeft geen problemen met de luchtvochtigheid of het staan in een donkere hoek, maar haalt het geheel wel op in de ruimte! Dus geen vieze vingers meer, potgrond of dode planten, maar altijd een verzorgd groen stuk wat je af en toe eens af moet stoffen.

Kleinere kunstplanten worden ook vaak in de vensterbank geplaatst in een mooie pot, of daar hangen ze dan een hangplantje in. In de vensterbank zit je vaak met een radiator, veel of juist weinig zon. Hang een leuke Rhipsalis in de pot, en al het onderhoud is verdwenen! Wist je dat er ook veel kunstplanten zijn met kleur? Bij een Vanda of Begonia kunstplant lijkt het net of dat deze in bloei staat! Zo heb je onderhoudsvrije kunstplanten in huis met kleur!

Net zoals kleine kunstplantjes zijn ook grote kunstplanten een echte hype. Hoe groter de kunstplant hoe beter! In een mooie stoere pot of juist een chique ranke pot, er zijn enorm veel mogelijkheden. Een van de meest gekozen grote kunstplanten is de Strelitzia Nicolai, of wel de Strelitzia kunstplant. Bananenplanten, varen, orchidee of een Philodenron mag uiteraard niet ontbreken in de lijst van nepplanten, wij zijn altijd op zoek naar de mooiste kwaliteit!

Kunstbloemen, nepbloemen of zijden bloemen?

Exclusief ingericht heeft een ruim aanbod in kunstbloemen en kunstplanten. Van kleine kunstplanten tot aan een groot kunst boeket.

Kunstbloemen
Kunstbloemen en kunstplanten bestaan al heel wat jaren, vroeger werden de kunstbloemen voornamelijk gebruikt voor in kerken, luxe tempels of op andere donkere plekken. Papieren kunst bloemen bedekt met een laagje was maakte de oude Egyptenaren en Romeinen tot in de perfectie, maar deze kunstbloemen waren relatief duur. De kunstbloem was dan ook een echte elite bloem.

Zijden bloemen
De Italianen en Japanners kwamen al snel met kunst bloemen gemaakt van zijde, een benaming die nog steeds veel voorkomend is.  Echter worden de zijden bloemen nauwelijks meer geproduceerd, althans niet volledig van zijde.

Kunstbloemen
Nepbloemen klinkt zo negatief, waardoor ze vaak in de volksmond kunstbloemen worden genoemd. Tegenwoordig worden de kunstbloemen gemaakt van nylon, polyester en andere kunststoffen. Vroeger hadden kunstbloemen een stoffig imago, dat is al lang verleden tijd! Kunstbloemen zijn door de jaren heen zo ver door ontwikkeld dat ze nauwelijks meer van het echt te onderscheiden zijn. Kunstbloemen zijn er in talloze soorten en maten, het zelfde geld voor de prijs. Er zijn goedkope nep bloemen zoals van bijvoorbeeld de Xenos en action, en kostbare kunstbloemen van het merk Silk-ka. Het verschil zit hem uiteraard ergens in, de kwaliteit. Onze kunstbloemen gaan wel tot 10 jaar mee, zijn behandeld tegen verkleuring en wanneer je aan een kunstbloem voelt, ontstaat er nog een twijfel! Bij exclusief ingericht kan je kunstbloemen kopen in alle kleuren van de regenboog en je eigen kunstbloemen boeket laten samenstellen!

Kleur en groen brengen positiviteit

Het is een rare tijd. De afgelopen maanden is er enorm veel gebeurd. De scholen gingen dicht, er was veel onzekerheid en als het niet nodig was, konden we beter niet van huis gaan. Sommige mensen vonden het heerlijk dat ze een stuk minder verplichtingen hadden, dat ze veel tijd met hun gezin door konden brengen en een lege agenda hadden. Andere mensen vonden het juist vreselijk, die lege agenda. Er werd meer eenzaamheid ervaren en natuurlijk ook veel verdriet door getroffen families. Juist in deze tijd vinden wij het daarom extra belangrijk om wat kleur en positiviteit naar binnen te brengen. Zodat elke dag, ondanks alles, toch op zijn beste kunnen begint.

Wat doen kleur en groen?

Volgens kleurentherapeuten hebben we kleuren om ons heen
nodig om gezond en gelukkig te zijn. Kleur en groen brengen positiviteit. De
kleur groen zelf zorgt voor een ontspannen gevoel, geeft energie en frisheid. Omdat het een rustige kleur is, kan het onbeperkt gebruikt worden. Groen staat eveneens voor groei, en in de afgelopen tijd zijn we allemaal gegroeid, ieder op ons eigen vlak. Groen staat precies in het midden van het kleurenspectrum en zorgt daarvoor voor evenwicht en balans. Bovendien staat groen voor verbondenheid. Nou, daar hoeven we verder in deze tijd weinig uitleg bij te geven!

Planten zelf zorgen, ongeacht hun kleur, daarnaast ook voor positiviteit. Ze trekken positieve energie aan en filteren negatieve vibraties uit de lucht, als we de Chinese filosofie Feng Shui mogen geloven. Met planten en bloemen in huis wordt meer geluk, balans en gezondheid ervaren. Vooral gele bloemen doen het goed als het om positiviteit, optimisme en energie gaat. Genoeg redenen dus om meer bloemen en groen in huis te halen!

Nergens omkijken naar

Met een koude winter in het vooruitzicht, denk je misschien niet direct aan een vers boeket bloemen. Want verse bloemen houden niet zo van schommelende temperaturen, van de droge warmte van de verwarming of het winterse koude water uit de kraan. Ze hebben dan extra verzorging nodig en zelfs dan blijven ze minder lang mooi. Gelukkig bieden de boeketten en planten van Exclusief Ingericht uitkomst! Onze zijden bloemen en planten blijven altijd mooi en u heeft er helemaal geen omkijken naar. Ze zijn bovendien nauwelijks van echt te onderscheiden. Dankzij Exclusief Ingericht kunt u dat vrolijke, positieve en optimistische gevoel dag in dag uit ervaren!

Chat openen
Waarmee mogen we u helpen?