Tulpen zijn wereldwijd  populair om verschillende redenen, die zowel historische, cultureel als van aard zijn.

Kunsttulpen zijn de bekendste bloembollen ter wereld en zijn zo gewild vanwege hun aantrekkingskracht, veelzijdigheid en rijke historie. In Nederland zijn tulpen zo populair omdat ze geadopteerd zijn als het meest geliefde exportproduct. In het juiste seizoen trekken de tulpenbollenvelden in Nederland massa’s toeristen vanwege hun prachtige kleuren. Zijn wij even blij dat wij het hele jaar door kunnen genieten van onze mooie kunst tulpen!

De kunsttulpen hebben een diepgaande symbolische betekenissen in verschillende culturen. In Nederland bijvoorbeeld, zijn tulpen symbolen van welvaart en staan ze bekend als een nationaal symbool.

Tulpen staan bekend om hun opvallende, levendige kleuren en elegante bloemvormen de variëteit aan kleuren en tinten maakt tulpen visueel aantrekkelijk. Ze kunnen op zichzelf staan in een eenvoudige vaas of gemend worden met anderen bloemen om prachtige boeketten te maken.

Het is prachtig om tulpen voor een mooi uniek bloemstuk te gebruiken,

De verkrijgbaarheid van tulpen is heel groot, denk aan kleuren vormen en maten. Deze diversiteit maakt ze aantrekkelijk voor bloemenliefhebbers en decorateurs, omdat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende voorkeuren en ontwerpen. Van klassiek rood tot speels geel of verfijnd wit, tulpen bieden veel mogelijkheden.

Er bestaat een internationale tulpen dag, wereldwijd wordt op de derde zaterdag van januari de internationale tulpen dag gevierd. Op deze dag worden op de Dam in Amsterdam tienduizenden tulpen uitgedeeld, waarmee het officiële tulpenseizoen wordt geopend. Deze viering draagt bij aan de wereldwijde aandacht voor en waardering van tulpen.

In vergelijking met anderen bloemen gaan tulpen langer mee, hierdoor zijn de tulpen heel erg gewild en ook het meeste gekozen product voor een boeket.