Tulpenseizoen

Waar komen kunst tulpen vandaan?

De meeste mensen die aan Nederland denken, denken aan tulpen. Dat is niet zo gek, Nederland staat in de top van de tulpen industrie met de vele tulpenvelden en kwekerijen. Kunsttulpen zijn bloemen die officieel behoren tot de leliefamilie. Het woord tulp komt van het Turkse woord voor tulband ook wel tulipa genoemd. Men denkt dat dit woord is ontstaan, omdat de vorm van de bloem iets weg heeft van een tulband. Ook werd de tulband vaak versierd met een tulp.

Weetjes over tulpen:

  • Nederland is HET land voor de tulpen industrie. Nederland exporteert jaarlijks bijna 2,5 miljard tulpenbollen naar het buitenland. Nederland staat hier op nummer 1, vanwege de grond die ons land heeft om op te telen.
  • Tulpen zijn er in bijna alle kleuren. Groen, geel, rood, oranje, roze, paars en nog veel meer.
  • Tulpen worden verdeeld in verschillende groepen. Er zijn bijvoorbeeld enkele, dubbele, leliebloemige, botanische en gefranjerde.


Onderhouden van een kunst tulp

Het onderhouden van een kunst tulp is makkelijker dan het onderhouden van een echte tulp. Het is belangrijk om de tulp eens in de zoveel tijd af te stoffen, verder heeft de bloem geen onderhoud nodig. Ideaal toch?! Je hoeft geen rekening te houden met de plek waar je de tulp neerzet. De tulp kan tegen daglicht en heeft geen voeding nodig.

Over ons

Exclusief Ingericht is een specialist in zijden bloemen en kunstplanten. Voor een mooie bos tulpen, maar ook voor losse tulpen in een boeket kan je bij ons terecht. Neem een kijkje op onze webshop. Kom je er niet uit? Geen probleem! Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.