Hangplanten!

Dacht jij dat je geen plekje meer kon vinden in huis voor een kunst kamerplant? Het lijkt misschien zo, maar voor een kamerplant is er altijd wel een plekje in huis te vinden. Denk bijvoorbeeld aan hangplanten.

Hangplanten brengen veel voordelen met zich mee. Allereerst kun je hangplanten overal kwijt. Een hangplant is perfect om op een hoge kast te zetten. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een hangplant voor het raam, op het dressoir of in een mooie pot.

Hangplanten op verschillende plekken

Hangplanten kun je in allerlei verschillende ruimtes hangen. Niet alleen in de kleine ruimtes, maar juist ook in de grote ruimtes. Voor veel mensen ligt de grootste uitdaging bij het onderhouden van de planten. Denk bijvoorbeeld aan voldoende water, licht of plantenvoeding. Dit is alleen maar lastiger als je geen groene vingers hebt, kunstplanten bieden hiertoe uitkomst. Zowel thuis als op kantoor wordt het steeds meer een trend. De hangplanten zorgen voor ruimtelijkheid en vullen gedeeltes op waar je geen andere mogelijkheden hebt om iets neer te zetten.

De hangplanten zorgen voor een gezellige sfeer bij jou in huis of op het kantoor. Combineer allerlei soorten hangplanten om tot een sfeervolle look te komen.

De 5 voordelen van hangplanten

  1. Hangplanten zorgen voor ruimtelijkheid.
  2. Hangplanten zorgen voor een stijlvol geheel. Ze vullen gedeeltes op waar je niets anders ophangt.
  3. Zonder vloeroppervlakte in te nemen kun je toch meer groen aan je ruimte toevoegen.
  4. Kunstplanten hoef je geen water te geven of licht te bieden.
  5. Hangplanten zijn op alle plekken mogelijk.

Waar hang ik mijn hangplanten op?

Af en toe kan het best lastig zijn om nou de juiste plek te vinden voor een hangplant. In dit stukje hebben wij een aantal tips waar je een hangplant het beste kunt ophangen.

  • Zet je hangplant op de hoek van een hoge kast.
  • Zet je hangplant op de vensterbank voor het raam neer.
  • Hang mooie wandplanken aan de muur en zet hier hangplanten op.
  • Zoek een mooie pot die speciaal is gemaakt voor hangplanten en zet daar een plant in.

Op dit moment is het helemaal in om je hangplant aan het plafond op te hangen. Boor een gaatje in het plafond, schroefje erin en je kan jouw kunst hangplant plaatsen in een hangende bloempot naar keuze. Ook kun je gaan voor een houten ladder waar je jouw kunstplant aan kunt hangen. Een hangende kunstplant zorgt voor een unieke sfeer doordat de plant van boven naar beneden bungelt. Een echte eyecatcher in de ruimte!